Spiegelau glas

Spieglelau glas
Spieglelau glas

Namnet Spiegelau har gamla anor inom glastillverkningen och för nästan 500 år sedan, 1521 nämndes Spiegelaus glasstillverkning för första gången i litteraturen. Området kring de bayerska skogarna i Tyskland var rikt på de råmaterial som behövdes vid framställningen av glas och det var därför inte bara en slump att företaget bildades. Produktionen var från början mest koncentrerad på enkelt glas såsom fönsterglas och det lilla företaget genomgick, såsom de flesta andra företag under den perioden flertalet ägarbyten och sortimentssvängningar.

År 1683 nådde Spiegelau till slut sin position som en av de ledande tillverkarna av servisglas. Nya europeiska marknader öppnades för företaget och redan på 1800-talet hade Speigelau en trogen kundkrets i de östra delarna av kontinenten.

Affärerna blomstrade och väl etablerade kontakter och en solid internationell företagsstruktur hjälpte företaget att klara sig igenom de svåra åren runt 1930-talet och andra världskriget.

År 1971 var revolutionerande för Spiegelau, då man började producera maskinblåst kristall, något som både ökade effektiviteten och kvaliteten.

Idag är det gamla traditionerna integrerade med den tyska Nachtmanngruppen, en av Europas ledande kristalltillverkare med tre fabriker i Tyskland.